Sportschool Utrecht

Dus je kiest voor een sportschool in Utrecht, hieronder zie je alle sportscholen die door ons zijn geselecteerd in Utrecht. Klik op een van deze sportscholen om de sportschool te vergelijken met een andere sportschool of om meer informatie te kunnen vinden.

NAAM
PRIJS
AFSTAND
DOELEN
FeelingFit
€ 32.00
km

GROEPSLESSEN

Bootcamp, Spinning

SOORTEN SPORTEN

Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan
ALL INN Fitness & Health
€ 0.00
km

GROEPSLESSEN

Body Pump, Bootcamp, Buik Work Out, Pilates, Spinning, Total Workout, Zumba

SOORTEN SPORTEN

Boxen, Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan
Newstyle Healthcenter Hoograven
€ 19.00
km

GROEPSLESSEN

Body Attack, Body Balance, Body Pump, Body Step, CXWORX, Pilates, Spinning, XCO, Zumba

SOORTEN SPORTEN

Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan
Wellness en Healthclub Newstyle Croeselaan
€ 22.00
km

GROEPSLESSEN

Body Attack, Body Pump, Body Step, Buik Work Out, CrossFit, CXWORX, Pilates, Spinning, XCO, Zumba

SOORTEN SPORTEN

Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan

Utrecht is een stad in de provincie Utrecht en is tevens ook de hoofdstad van de gemeente Utrecht. De stad telt naar schatting ruim 349.000 inwoners. Op sportief gebied is Groningen goed vertegenwoordigd. De stad kent namelijk 20 sportscholen in een straal van 5 kilometer om de stad heen. Daarnaast beschikt Utrecht over meer dan 20 personal trainers in de regio. De personal trainers in Utrecht zijn tevens te vinden op de website onder het kopje personal trainers en dan onder de plaats ‘’Utrecht’’.

Behalve fitness is ook voetbal populair in Utrecht. De voetbalclub van Utrecht is FC Utrecht. Deze club is opgericht in 1970, speelt in de Eredivsie en werkt zijn thuiswedstrijden af in Stadion Galgenwaard. Utrecht kent echter nog meerdere bekende sportclubs. Zo beschikt Utrecht over teams in honkbal, softbal, hockey, lacrosse, worstelen en schaken die in de hoogte klasse spelen binnen hun sport.

Utrecht heeft ook een aantal bekende sporters voortgebracht:

  • Wesley Sneijder, profvoetballer. Momenteel speelt hij bij Al-Gharafa in Qatar. Voorheen heeft hij gespeeld bij onder andere Ajax, Real Madrid en het Nederlands Elftal. Hij is nationaal recordinternational met maar liefst 134 gespeelde interlandwedstrijden.
  • Dafne Schippers, atlete. Ze heeft enkele nationale en Europese records op haar naam staan. Ze won ook zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op de 200 meter.
  • Marco van Basten, voormalig profvoetballer bij Ajax, AC Milan en het Nederlands Elftal. Hij heeft grote prijzen op zijn naam staan zoals Wereldvoetballer van het Jaar. Na het trainen van diverse clubs is hij momenteel Chief Officer bij de FIFA.
  • Annette Roozen, atlete gespecialiseerd in sprint en veldspringen. Ze is meervoudig wereldkampioene en heeft zelfs prijzen binnengehaald op de Paralympische Spelen.
  • Anton Geesink, voormalig judoka. Hij was zowel Wereld- als Europees kampioen judo. Na zijn sportcarrière werd hij lid van het Internationaal Olympisch Comité. In 2010 overleed Geesink.

Verder vinden er jaarlijks grote sportevenementen in Utrecht plaats. Van mei tot en met september is op elke vrijdagavond een skatetocht van ongeveer 23 kilometer door de stad. Stichting Utrecht Skateparade organiseert dit voor zowel inlineskaters als skeeleraars. Ieder jaar worden er ook diverse hardloopevenementen georganiseerd zoals de Marathon van Utrecht, Singelloop Utrecht en The Color Run. In 2019 vond de allerlaatste Nederlandse editie van het kleurenloop evenement The Color Run plaats in de stad. Maar er hebben nog meerdere gedenkwaardige sportevenementen plaatsgevonden in Utrecht. Zo begon de Tour de France 2015 in Utrecht. Hier waren maar liefst 800.000 mensen bij aanwezig. In 1998 werd het WK hockey gehouden in de stad. Omdat dit voor de mannen en vrouwen tegelijk werd georganiseerd werd dit het eerste dubbeltoernooi ooit in de hockeygeschiedenis.

In Utrecht zijn verschillende sportcentrums te vinden. Sportcentrum Galgenwaard, Sporthal Nieuw Welgelegen en Sporthal Sportcampus zijn de bekendste sportcentrums van de stad. Voor sportbenodigdheden heeft Utrecht een aantal grote sportwinkels waar men terecht kan. Dit zijn Decathlon, Intersport, Aktiesport en Perry Sport.