Sportschool Tilburg

Dus je kiest voor een sportschool in Tilburg, hieronder zie je alle sportscholen die door ons zijn geselecteerd in Tilburg. Klik op een van deze sportscholen om de sportschool te vergelijken met een andere sportschool of om meer informatie te kunnen vinden.

NAAM
PRIJS
AFSTAND
DOELEN
B-Sportief Tilburg
€ 9.00
km

GROEPSLESSEN

Body Pump, Buik Work Out, Kickboxing, Zumba

SOORTEN SPORTEN

Boxen, Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan
Fitnesscentrum Bodyline
€ 12.00
km

GROEPSLESSEN

Spinning

SOORTEN SPORTEN

Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan
Multifit Tilburg Bladelstraat
€ 22.00
km

GROEPSLESSEN

Body Step, Body Vitaal, Buik Work Out, Pilates, Spinning, Total Workout, XCO, Zumba

SOORTEN SPORTEN

Fitness

Fitter worden
Sociale contacten
Afvallen
Relaxen
Uw sportschool?
Vul de gegevens aan

Tilburg is een stad in de provincie Noord-Brabant en hoofdplaats van de gemeente Tilburg. De plaats telt naar schatting 215.579 inwoners. Op fitness gebied is Tilburg goed vertegenwoordigd. De stad kent 17 sportscholen in een straal van 5 kilometer om de stad heen. De sportscholen in Tilburg zijn voorzien van een ruim aanbod in verschillende sporten. Deze worden hieronder verder beschreven. Daarnaast beschikt Tilburg over meer dan 20 personal trainers in de regio. De personal trainers in Tilburg zijn tevens te vinden op de website onder het kopje personal trainers en dan onder de plaats ‘’Tilburg’’.

Behalve fitness is ook voetbal erg populair in Tilburg. De voetbalclub van Tilburg is Willem II. Deze club is opgericht in 1896 en het werkt zijn thuiswedstrijden af in het Koning Willem II Stadion.

Tilburg heeft ook een aantal bekende sporters voortgebracht:

  • Marcel Wouda, wereldkampioen langebaanzwemmen in het bad.
  • Stef Clement, meerdere keren Nederlands kampioen tijdrijden.
  • Jackie Groenen, won het EK vrouwenvoetbal in eigen land.
  • Floris Evers, Zilver met het Nederlandse mannenhockeyelftal op de Olympische Spelen van 2012.
  • Greg van Hest, werd tussen 1996 en 2008 zeven keer Nederlands kampioen marathonlopen.
  • Ageeth Boomgaard, speelde 192 interlands voor het Nederlands vrouwenhockeyelftal en werd zever keer kampioen met haar club HC Den Bosch,.
  • Lia Hinten, won in de jaren ’70 zes Nederlandse titels en pak meerdere Nederlandse records als atlete.

Verder vinden er jaarlijks in Tilburg grote sportevenementen plaats of hebben in het verleden plaatsgevonden. Zo vindt bijvoorbeeld jaarlijks Tilburg ten miles plaats. Dit gezellige hardloopevenement is altijd de eerste zondag van september. Een ander sportevenement, dat sinds 2018 na jarenlange afwezigheid weer terug is gekeerd, is de Ronde van den Besterd. De Ronde heeft verschillende onderdelen en afstanden. Eén daarvan is koersen op oude racefietsen. Daarnaast heeft in 2018 het WK ijshockey plaatsgevonden in Tilburg. Dit WK werd gehouden in IJssportcentrum Tilburg.

In IJssportcentrum Tilburg werkt ook ijshockeyclub Tilburg Trappers zijn wedstrijden af. Daarnaast is tevens de Ireen Wüst ijsbaan gevestigd in Tilburg. IJsclub Tilburg is gebruiker van deze baan. Voor sportbenodigdheden heeft Tilburg een aantal grote sportwinkels waar men terecht kan. Dit zijn: Intersport, Wilkin Sport en Decathlon.