Sportschool Groningen

Dus je kiest voor een sportschool in Groningen, hieronder zie je alle sportscholen die door ons zijn geselecteerd in Groningen. Klik op een van deze sportscholen om de sportschool te vergelijken met een andere sportschool of om meer informatie te kunnen vinden.

Sorry, we don't have any suitable gym for you. Please try to search on different option

Groningen is een stad in de provincie Groningen en is ook de hoofdstad van de provincie. De plaats telt naar schatting ruim 231.000 inwoners. Op fitness gebied is Groningen goed vertegenwoordigd. De stad kent namelijk 15 sportscholen in een straal van 5 kilometer om de stad heen. De sportscholen in Groningen zijn voorzien van een ruim aanbod in verschillende sporten. Deze worden hieronder verder beschreven. Daarnaast beschikt Groningen over meer dan 20 personal trainers in de regio. De personal trainers in Groningen zijn tevens te vinden op de website onder het kopje personal trainers en dan onder de plaats ‘’Groningen’’.

Behalve fitness is ook voetbal populair in Groningen. De voetbalclub van Groningen is FC Groningen. Deze club is opgericht in 1971, speelt in de Eredivisie en werkt zijn thuiswedstrijden af in het Hitachi Capital Mobility Stadion, ook wel bekend als De Euroborg. Groningen kent echter nog meerdere bekende sportclubs. Zo beschikken ze over succesvolle verenigen en teams in onder andere basketbal, volleybal, korfbal, hockey, ijshockey en roeien.

Groningen heeft ook een aantal bekende sporters voortgebracht:

  • Jaap Eden, voormalig schaatser en wielrenner. Hij was de eerste Nederlandse wereldkampioen op schaatsen én baanwielrennen. Sportprijs Sporter van het Jaar is dan ook naar Eden vernoemd, ondanks zijn overwinningen al meer dan 100 jaar geleden plaatsvonden.
  • Lois Abbingh, handbalster. Ze heeft verschillende zilveren en bronzen medailles behaald bij zowel de Europese- als Wereldkampioenschappen. In 2016 deed ze mee aan de Olympische Spelen, als onderdeel van het Nederlands handbalteam.
  • Leandro Bacuna, profvoetballer. Bacuna heeft voornamelijk de positie als middenvelder. Zijn carrière begon bij FC Groningen. Vervolgens heeft hij bij clubs zoals Aston Villa, Reading en Cardiff City gespeeld.
  • Greet Hellemans, voormalig roeister. Hellemans heeft deelgenomen aan diverse grote internationale wedstrijden. Waaronder de Olympische spelen in 1980 en 1984, waar ze twee medailles mee naar huis nam.
  • Stephan Veen, hockeyer. Hij heeft 275 wedstrijden gespeeld voor de nationale hockeyploeg van Nederland. Daarnaast heeft hij tweemaal deelgenomen aan de Olympische Spelen, waar hij beiden keren een gouden medaille behaalde. Ook heeft hij diverse prijzen gewonnen bij de Wereldkampioenschappen in 1990 en 1998.

Verder vinden er jaarlijks grote sportevenementen in Groningen plaats. Zo wordt elk jaar op de tweede zondag van oktober de 4 Mijl van Groningen georganiseerd. Dit is één van de grootste hardloopevenementen van Nederland, met ruim 23.000 deelnemers. Maar ook voorheen hebben diverse gedenkwaardige sportevenementen plaatsgevonden in de stad. Zo vond van 1980 tot 2000 jaarlijks de Lauwersloop plaats. Dit was geen gewone hardloopwedstrijd, maar een estafettehardloopwedstrijd. De wedstrijd ging tussen Groningen en Leeuwaarden. In 2014 werd het evenement voor nog een éénmalige editie georganiseerd.

In Groningen zijn verschillende sportcentrums te vinden. Sportcentrum Kardinge, Zwembad de Papiermolen en Dijkmansport zijn een aantal bekende sportlocaties in de stad. Voor sportbenodigdheden heeft Groningen een aantal grote sportwinkels waar men terecht kan. Dit zijn onder andere Perry Sport, Aktiesport en AV Sport.